Individual Page


Family
Marriage: Children:
  1. Hendrika BOS: Birth: 5 MAR 1891 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland (Europa). Death: 6 APR 1906 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland (Europa)


Sources
1. Title:   [NL] <b>Burgerlijke Stand</b> [F] - Harlingen - geboorteakte
Page:   copie akte in persoonlijk archief
2. Title:   [NL] <b>Bevolkingsregister</b> [NH] - Amsterdam, per adres
3. Title:   [NL] <b>Burgerlijke Stand</b> [ZH] - Rotterdam - overlijdensakte
Page:   Copie in persoonlijk archief; 28 jaar
4. Title:   [NL] <b>Div.: Krantenbericht</b> [ZH] Rotterdamsch Nieuwsblad
Page:   Copie pagina in persoonlijk archief; "Overleden - G. Bos vr.v. A. Bos 28 j."
5. Title:   [NL] <b>Burgerlijke Stand</b> [NH] - Amsterdam - huwelijksakte
Page:   Copie in persoonlijk archief; vader bruidegom is ook aanwezig (moeder reeds overleden), allen ondertekenen

Notes
a. Note:   N15535 http://www.siebethissen.net/Marginalia/1997_Ludovicus_Gompertz_en_Feijenoord.htm
  Tot in 1892 werd er slechts ��n woning gebouwd voor ieder drietal woningzoekers. Revolutiebouw was er ook in de nieuwe arbeiderswijken tussen de Gouvemestraat in Nieuw-Delfshaven en de Waterloostraat in Kralingen. De nieuwe bewoners van Feijenoord betaalden hoge huren die schommelden tussen f 2,50 en f 3,25 per week. Aanvankelijk hadden de woningen slechts twee verdiepingen, omdat de huurders, veelal afkomstig van het platteland, zo dicht mogelijk bij de begane grond wilden blijven. In de jaren negentig ging men uiteindelijk toch hoger bouwen om meer rendement te verkrijgen. De eerste echte straat die op Feijenoord gereed kwam was de <b>Roentgenstraat in 1874</b>. Men bouwde hier weinig aantrekkelijke arbeiderswoningen in percelen van twee verdiepingen, ieder weer verdeeld in een voor- en achterwoning. De speculatiezucht en de onthouding van de overheid hadden tot gevolg dat de nieuwbouwwijken al vanaf het begin een troosteloze indruk boden. Van Ravesteyn heeft de nieuwe straten doeltreffend getypeerd. "Nagenoeg alle wegen in dit kwartier waren particulier eigendom, aangelegd zonder eenig systeem, slecht onderhouden en gereinigd terwijl straatverlichting schier ontbrak; men zou er zich inderdaad niet gewaand hebben op slechts enkele minuten gaans uit het hart van een groote stad tegen het einde van de negentiende eeuw." Op Feijenoord was de woonstad dus volledig ondergeschikt aan de werkstad.
b. Note:   Wijk G. no.341
c. Note:   overleden en wonende in de Roentgenstraat


RootsWeb.com is NOT responsible for the content of the GEDCOMs uploaded through the WorldConnect Program. The creator of each GEDCOM is solely responsible for its content.